01-9-2017, UDW JO9-1 - ATC'65 JO9-1 3-5 (3-0)

Gyan Thoma (vrije trap)
Bram Snijders (intikker)

Onder 9, JO9-1, Groep 1 13

2 september 2017 9:00

Vandaag op zaterdag 2 september 2017 hebben we een mooie bekerwedstrijd op het programma staan.

We vertrekken om 8.00 uur richting UD Weerselo. De 1e bekerwedstrijd van dit seizoen. Iedereen is keurig op tijd waarna we met veel supporters richting Weerselo vertrekken. Omdat Aras en Mats er vandaag niet bij kunnen zijn, doen Glenn en Koen gezellig met ons mee.

En wat blijkt we zijn zo op tijd dat er nog niemand van Weerselo aanwezig is. De jongens zijn lekker uitgelaten en hebben er zin in. Samen met papa Tim, Niek en Joey beginnen ze alvast aan de warming-up, terwijl Lucas en Kay de tactiek voor vandaag bespreken.

Als de jongens van UD Weerselo gearriveerd zijn kan de wedstrijd beginnen.

Direct na de aftrap leggen de jongens van UD Weerselo de druk hoog op onze jongens en valt dan ook na nog geen 10 minuten gespeeld te hebben, al de eerste goal 1-0. Alles wat onze jongens proberen, ze lijken op de een of andere manier niet te kunnen scoren. De bal gaat of op de paal, net naast, net voorlangs, over. Het wil maar niet lukken. Bij UD Weerselo daar en tegen komt er voor de rust nog een kans en gelijk van er nog een goal 2-0.

Wellicht dat een peptalk in de rust gaat helpen.

Gelijk na de rust leggen onze jongens iets meer druk en komen ze al iets meer aan voetballen toe. En wederom lijkt de bal niet in de goal te willen. UD Weerselo krijgt dan nog een kans en weer weten de spits van UD te scoren. 3-0.

Wederom rust en de meegereisde supporters worden steeds fanatieker. Het zou toch moeten kunnen. We hebben wel vaker tegen een achterstand aangekeken en de wedstrijd uiteindelijk naar ons toegedraaid.

Net na de 2e rust komt Koen langs zij en passeert hij een verdediger van UD en BAM een mooi doelpunt en gelijk de opening voor onze jongens. 3-1. Atc is op stoom en nog geen paar minuten later scoort Casper de 3-2 na een mooie voorzet van Gyan. Casper kreeg hem mooi in de loop en maakte hem prachtig af.

Nog een paar mooie acties en prachtig samenspel. De spanning stijgt zowel bij de eigen supporters als bij de supporters van UD Weerselo.

Dan is er nog een 3e en laatste rust. iedereen voelt het, een gelijkspel en misschien nog wel een winst zit er in.

De jongens van UD Weerselo lijken moe te worden en zakken een beetje in. Atc daar en tegen pakt na de rust het tempo gelijk weer op.  Onze jongens willen wel en worden nog gretiger op de bal. De jongens van UD komen bijna niet meer op de helft van Atc. Ballen worden door onze verdedigers Tijmen, Gyan en Glenn, gelijk teruggespeeld naar voren. En als UD Weerselo voorbij komt dan was Duncan daar nog met een paar mooie reddingen. UD Weerselo komt niet meer tot scoren.

En dan is daar eindelijk de 3-3 een mooi doelpunt van Gyan.

En dan is het erop en erover. Ook de 3-4 is van de voet van Gyan. Hij heeft een geweldige vrije trap waar niemand van UD Weerselo meer aankomt en om het af te maken nog een mooi één tweetje van Sven en Glenn, waarna Bram die heel mooi vrij stond hem er zo in kan schieten. 3-5.

Dit was gelijk de eindstand. Geweldig teruggevochten. Dik verdiende winst en een goed begin van dit wedstrijdseizoen.