ATC '65 verslaat ook Den Ham.

3 december 2023 18:00

René Korf

De zegereeks van ATC kreeg ook zaterdag in het koude Den Ham een mooi vervolg. Voor de vierde keer op rij (incl. beker) pakten de mannen van trainer Job ten Thije de volle buit. In de eerste helft zag het daar nog niet naar uit, maar in de tweede helft liet ATC duidelijk zien waarom het staat waar het nu staat. Aan het einde van de zaterdagmiddag bleek het zelfs voldoende te zijn om de koppositie te pakken.

De wedstrijd begon met vertraging. De scheidsrechter van dienst was er niet en een vervanger moest invliegen. Nog knap dat deze man, de heer Kuiper uit Vaasssen, er zo snel was dat de vertraging maar een kwartier bedroeg. De man trad wel direct daadkrachtig op, want hij vond het lichtgrijze shirt van doelman David Arun te weinig afwijken van het zwarte uitshirt van ATC. David moest dus het doel in met een trainingshesje over zijn shirt. Dat zag er wel wat goedkoop uit, moet ik eerlijk zeggen.

ATC begon de wedstrijd zonder aanvoerder Bas Geessink, die voor werk in het buitenland zat. In de eerste fase van de wedstrijd tastten de ploegen elkaar een beetje af, maar al snel werd duidelijk, dat ATC zijn gebruikelijke niveau niet haalde. Zeker, op enkele momenten zag je dat ATC leuke combinaties op de mat legde, maar even zo vaak zag je slordigheden, moeilijke oplossingen en foute keuzes. Den Ham maakte het met een tomeloze inzet, maar wel heel sportief, ATC heel lastig om het vertrouwde spel te spelen. ATC kwam in de eerste helft dan ook bijna niet tot kansen. Alleen een poging van Pascal van Bel was het vermelden waard, maar hij werd net buiten de zestien neergelegd. De toegekende vrije trap werd door Max Vasterink hoog over geschoten.

Voor het doel van David viel veel meer te beleven. Al in het begin van de wedstrijd schatte Stan ten Dam een diepe bal verkeerd in, waardoor Thomas Remmink vrije doortocht kreeg. David wist te redden op deze poging. Halverwege de eerste helft kreeg Luuk Kuiper van de thuisclub een reuzekans, maar hij vond alleen het zijnet. Diezelfde Kuiper kreeg later nog een kans, net als zijn ploeggenoot Kevin Ruiterkamp. Vier flinke kansen voor de thuisclub, maar geen doelpunten.

En ATC? Dat stelde er helemaal niets tegenover. Maar een oude voetbalwet zegt dat als je zelf niet scoort, de bal er aan de andere kant in zal vliegen. En dat gebeurde. In de 34e minuut geeft Florian Boitelle een heerlijke aangesneden voorzet vanaf links. De waarschijnlijk kleinste man van het veld, Boudewijn Barendse, kopte deze voorzet geweldig binnen: 0-1. Met deze op dat moment onverdiende voorsprong voor ATC gingen beide ploegen de rust in.

In de tweede helft werd Bas Peters gebracht voor Stan ten Dam. ATC kwam duidelijk anders uit de kleedkamer, hoewel de eerste kans nogmaals voor Den Ham was. Bij een vrije trap vanaf de linkerkant stond verdediger Joost Veurink helemaal vrij. Hij deed gelukkig niets met die vrijheid. Vervolgens was het een periode lang ATC dat de klok sloeg. In de 51e minuut kwam ATC al op een 0-2 voorsprong. Ebi Willemsen begon aan een solo, maar eindigde bij de achterlijn. Waar niemand nog aan een kans dacht, wist Ebi vanaf de achterlijn toch doelman Jeffrey Ekkel te passeren.

We zagen het vertrouwde spel van ATC: lekkere vlotte combinaties en goede kansen. In het eerste kwartier na rust gebeurde er van ATC-zijde meer dan in de hele eerste helft. Tot doelpunten leidde dit niet meer, maar kansen waren er wel. Michernaldi Martina schoot net naast, Stefano Ham net over en doelman Ekkel redde op een vrije trap van Florian. Ebi schoot tenslotte uit een pass van Florian nog een keer net over.

Den Ham probeerde het nog wel, maar tot grote kansen leidde dit niet. Het grootste gevaar kwam vanuit een tweetal hoekschoppen, maar ook hier kwam David niet echt in de problemen. ATC speelde de wedstrijd gecontroleerd naar het einde.

ATC kwam door de resultaten op de andere velden alleen op kop, waarbij Oranje Nassau en Vroomshoopse Boys op één punt in de nek hijgen. Nog één wedstrijd is er te spelen voor de winterstop. ATC kan zichzelf een mooie Kerst bezorgen, door ook in de thuiswedstrijd tegen BWO een goed resultaat te halen.