ATC '65 in topper onderuit.

4 februari 2024 14:30

René Korf

ATC speelde zaterdag de topper tegen Nieuwleusen, op dat moment de nummer drie. In een wedstrijd die lang alle kanten op kon, trok ATC uiteindelijk aan het kortste eind. In de eindfase waarin ATC door een rode kaart met tien man speelde kreeg de ploeg toch nog de nodige kansen. En als dan de wedstrijd op een gelijkspel lijkt uit te lopen, valt een zondagsschot van Nieuwleusen dan toch nog binnen. Tegen de verhouding in pakten de oranjehemden toch de zege, maar dat zal hen een zorg zijn.

De wedstrijd is vanaf het begin het aankijken meer dan waard. Twee teams spelen volle bak om te winnen. Met veel passie, maar van beide kanten wel sportief. De goede leiding van scheidsrechter Kuipers helpt daar ook bij. Al binnen de minuut verschijnt Ebi Willemsen kansrijk voor het doel van Nieuwleusen. Hij krijgt de bal mee van Max Vasterink, maar door een kluts levert dit niet meer dan een hoekschop op. Diezelfde Ebi stelt even later uit een voorzet van Florian Boitelle doelman Tim Hoogenkamp met een kopbal op de proef. De doelman redt en het zou niet zijn laatste redding zijn. Ook de topscorer aan de kant van Nieuwleusen, Randy Vink, laat zich dan zien. Na een razendsnelle counter komt hij oog in oog met ATC-doelman David Arun. David redt met zijn voeten.

Vervelend is dat ATC al in de 12e minuut moet wisselen. Stan ten Dam kan door hamstringklachten niet verder en maakt plaats voor Mervin Jansman. Het spel blijft ondertussen heen en weer golven. Aan beide kanten zien we kleine mogelijkheden. In de 29e minuut valt de openingstreffer. Vanaf de rechterkant wordt een bal hoog ingebracht. Net buiten de zestien wint Michernaldi Martina zijn kopduel. Aan de kant denken we: had die bal laten lopen, dan was hij uitgegaan. Michernaldi besluit in een splitsecond dat niet te doen. De bal komt in het midden bij Nieuwleusen terecht en na twee korte combinaties staat Randy Vink ineens vrij voor het doel. Zo’n kans moet je hem niet geven. Hij laat David kansloos: 0-1.

ATC legt zich niet neer bij de achterstand en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Boudewijn Barendse, Ebi en Mervin zijn dichtbij, maar weten het doel nog niet te vinden. In de 38e minuut is het wel raak. Max geeft de bal diep op Ebi. De voorstopper verkijkt zich een beetje op de bal, waardoor Ebi een vrije doortocht krijgt. Ebi omspeelt de doelman en schiet de bal in het lege doel: 1-1. Voor rust zien we nog een keer een vlammend schot van Boudewijn dat geblokt wordt, waarna de teams gaan rusten met een 1-1 stand. De stand geeft de verhoudingen in het veld goed weer.

ATC start fel na rust en is al snel dichtbij een voorsprong. Een prima schot van Florian wordt door doelman Hoogenkamp uit de kruising getikt. Uit de hoekschop die hierop volgt belandt de bal voor de voeten van Pascal van Bel, maar zijn ook zijn schot wordt gestopt. Het smaakt naar meer, maar in de 51e minuut mag ATC opnieuw in de achtervolging. Bas Geessink vecht een duel uit met Randy Vink. De scheidsrechter ziet hier een overtreding in, wat best zwaar bestraft was. In de hoek van de zestien zet Roy in ’t Veld zich achter de bal. Zijn vrije bal valt bij de tweede paal binnen: 1-2. Het was de hoek van David. David is niet de eerste keeper die dan toch nog een stap naar het midden maakt. Dat maakt je kansloos als de bal toch in jouw hoek valt. Ik moet eerlijk zijn, het is mijzelf ook wel overkomen.

ATC recht de rug weer en gaat weer op zoek naar de gelijkmaker. Nieuwleusen krijgt echter eerst nog een goede kans. Een vrije trap wordt bij de tweede paal voor het doel gekopt. Eén van de spitsen kruipt voor zijn man en tikt met zijn dikke teen in. Gelukkig gaat de bal in het zijnet. In de 68e minuut komt de verdiende gelijkmaker weer op het bord. Aan de rechterkant breekt Max door. Hij trekt de bal terug op Florian. Diens schot wordt nog met de borst geblokt, maar in de rebound laat Mervin de doelman kansloos: 2-2.

In de 78e minuut tekenen donkere wolken zich voor ATC af. Michernaldi hangt bij Randy Vink aan het shirt en ontvangt voor deze overtreding een gele kaart. Het is zijn tweede kaart van de middag dus rood. De aanhang van Nieuwleusen ruikt bloed en schuift de volumeknop nog wat verder open. Gek genoeg is het ATC dat met een man minder toch nog de nodige kansen kreeg. In de 81e minuut krijgt Ebi aan de rechterkant uit een inworp de bal. Hij begint aan een solo, laat vier tegenstanders zijn sporen zien en besluit met een schot op de binnenkant van de paal. Vlak daarna heeft Pascal de winnende treffer op zijn schoen. Zijn eerste poging wordt door de doelman uit de hoek getikt. De aanval loopt door en komt opnieuw bij Pascal. Zijn schot wordt van richting veranderd. Doelman Hoogenkamp valt al naar rechts, maar met zijn linkervoet weet hij miraculeus te redden. Als niemand er meer op rekent valt de winnende treffer voor Nieuwleusen toch. Met een man meer is er net iets meer ruimte. Op rechts krijgt de net ingevallen Nemo Hekkert de bal en met een fantastische knal schiet hij de bal in de kruising: 2-3.

Een prachtige pot voetbal krijgt voor ATC een zuur besluit. ATC heeft zeker een punt verdiend. Maar tussen verdienen en ook krijgen zit soms verschil. Na afloop werd het nog zuurder. ATC had de laatste weken een kleine buffer op de ranglijst opgebouwd. Door de resultaten op de andere velden schoof de ranglijst weer helemaal in elkaar. Want raar maar waar, de complete top 8 weet met uitzondering van ATC zijn wedstrijd te winnen. Het belooft de komende weken/maanden nog heel spannend te worden. Over twee weken vervolgt ATC met een thuiswedstrijd tegen Gramsbergen. In dat weekend worden ook de andere achterstallige wedstrijden gespeeld. Dan kunnen we de “schade” pas goed opmaken.