ATC ’65 sneuvelt na strafschoppen.

14 februari 2024 23:45

René Korf

De dromen over een fraai bekeravontuur kunnen weer een jaar in de ijskast. ATC slaagde er niet in om vierde divisionist Longa ‘30 te verslaan. Na 90 minuten stond een gelijke stand op het scorebord. Hoewel scorebord; op het bijveld stond geen scorebord. Om voor mij onduidelijke redenen werd deze wedstrijd niet op het hoofdveld gespeeld, maar op een bijveld. Uiteindelijk namen de mannen uit Lichtenvoorde de strafschoppen beter en gaan zij komende week weer in de koker.

De wedstrijd was zeker in het begin gelijk opgaand. Kleine kansen waren er zonder resultaat. Longa oogde door het surplus aan lengte wat gevaarlijk bij hoekschoppen en vrije trappen, maar echte kansen leverde dat niet op. ATC was één keer dichtbij, maar het prima schot van Florian Boitelle werd met een heerlijke save door de Longa-doelman uit de kruising getikt. Vanuit het niets kwam Longa in de 17e minuut op voorsprong. Xander Lubbers strafte een slordige opbouw van doelman Lard Tijink en Michernaldi Martina af: 1-0.

ATC was in het verdere verloop van de eerste helft meerdere malen dicht bij de gelijkmaker, die in die fase ook zeker verdiend zou zijn geweest. Helaas misten alle schoten steeds de juiste richting. Alle ballen kwamen steeds recht op de doelman af.

In de tweede helft werd de voorstelling steeds matiger. Longa kwam niet tot kansen, maar ATC kreeg de druk er ook niet op. Lange tijd gebeurde er niets voor beide doelen. Toch kwam ATC in de 75e minuut op gelijke hoogte. Een bal stuiterde hoog in de zestien, de doelman leek redding te brengen, maar deed dat toch niet. Koen Beuting bedankte voor het cadeautje en tikte de 1-1 binnen.

ATC ging nog op zoek naar meer, maar had in de laatste minuut het geluk toen Longa nog twee grote kansen kreeg. Eén op één met de spits wist Lard te redden en de rebound werd door Bas Peters verijdeld door er zich met zijn hele ziel en zaligheid voor te gooien.

Zo moesten strafschoppen de beslissing brengen. De mannen van Longa namen er vier onberispelijk. Dat kon van ATC niet gezegd worden. Stefano Ham en Koen Beuting wisten te scoren, maar dat kon niet gezegd worden van Bas Geessink en Gilian Wilms. Zij zagen hun strafschop gestopt worden door de doelman van Longa. Longa bekert door.

ATC kan ondanks het resultaat tevreden terugkijken. Voor een buitenstaander was het verschil tussen een vierde divisionist en een tweede klasser niet zichtbaar geweest.