ATC ’65 verzuimt koppositie over te nemen.

18 februari 2024 11:15

Alfons Haverkate

ATC speelde zaterdag thuis de inhaalwedstrijd tegen s.v. Gramsbergen, de laatste grote onbekende in de 2e klasse I van het zaterdagvoetbal. Bij winst zou de koppositie weer overgenomen worden van Vroomshoopse Boys. In de aanloop naar deze wedstrijd hadden de mannen van Job ten Thije en Ronnie van der Sleen de afgelopen twee weken veel vertrouwen getankt door T.V.C.28 en Longa’30, beide spelend in de vierde divisie, tijdens midweekse wedstrijden meer dan uitstekend partij te bieden. Met de vorm zat het dus wel goed zo leek het.

Michernaldi Martina en Koen Beuting zaten vanwege een schorsing deze middag niet bij de selectie. Maar ook Gilian Wilms, Bart Keuler, Bas Peters en Stan ten Dam waren om moverende redenen niet beschikbaar. Ook deed aan het begin van de week onder de supporters van ATC het gerucht de ronde dat beide keepers afwezig zouden zijn i.v.m. vakantie. Gelukkig bleek dit uit Amerika overgewaaid ‘Trumpiaans fake news’ te zijn.

Onder ideale weersomstandigheden en ongeveer 125 toeschouwers wordt er om 17.00 uur onder leiding van scheidsrechter R. Broekhuis afgetrapt op sportpark ‘Slangenbeek.’ De eerste tien minuten van de wedstrijd leveren geen noemenswaardige kansen op. Wel krijgt ATC twee hoekschoppen, maar het voetbal is van beide kanten slordig (foutieve passes). Toch is al wel duidelijk dat Gramsbergen loert om vanuit de counter toe te slaan. De eerste reële mogelijkheid is voor Boudewijn Barendse, maar zijn schot gaat via een verdediger over het vijandelijke doel. De daarop volgende hoekschop, die niets oplevert, leidt wel direct een tegenaanval in waarmee Gramsbergen dreigend voor het ATC doel komt. In de 15e minuut onderschept Roy Seinen, de spits van de gasten, net over de middenlijn de bal doordat de verdedigers van ATC besluiteloos reageren. Hij ziet David Arun (keeper ATC) wat ver voor zijn doel staan en schiet hem van 45 meter tegen de lat. Ik weet zeker dat 99% van de toeschouwers deze bal al in het netje hadden zien liggen. ATC is gewaarschuwd.

Aan de andere kant krijgt Florian Boitelle uit een hoekschop de kans om op doel te schieten. Zijn schot krijgt te veel curve naar links mee en zwaait daarmee zoveel af dat het geen doel treft en Jur Kosters (keeper Gramsbergen) niet in actie hoeft te komen. Het lijkt alsof de handrem er nu bij beide teams afgaat. Want in de 19e minuut stuurt Boudewijn zijn spits Ebi Willemsen de diepte in. Deze omspeelt vervolgens Kosters en schuift de bal laag in het verlaten doel: 1-0.

ATC heeft een veldoverwicht maar Gramsbergen is met uitvallen gevaarlijk. Het blijft opletten geblazen voor de gastheren. In minuut 25ste levert Boudewijn een prima voorzet af die door Florian met binnenkant voet vanuit de lucht hoog over wordt geschoten. Nog geen minuut later is het aan de andere kant alle hens aan dek. Spits Seinen raakt andermaal op simpele wijze in het bezit van de bal, komt het strafschopgebied binnen en net op het moment dat ie wil afdrukken ligt David voor zijn voeten die hem de bal afpakt. In de 34ste  minuut ontstaat er een dreigende situatie in en om het strafschopgebied van ATC welke besloten wordt met een afstandsschot dat recht op David afkomt, zodat het geen probleem voor hem is om het projectiel onschadelijk te maken. Vanaf  37ste minuut krijgt ATC een drietal hoekschoppen achter elkaar die niet meer opleveren dan een aantal schoten op doel maar niet het net vinden.

Twee minuten voor rust brengt Quint Wolsink op 20 meter van de goal spits Seinen ten val. De vrije trap genomen door Nick Leferink gaat rakelings over het doel. Maar dan in de laatste minuut van de eerste helft krijgt ATC misschien wel de tot dan grootste kans om nog voor rust op 2-0 te komen. Helaas voor iedereen die ATC een warm hart toedraagt wist Max Vasterink geen gebruik te maken van de uitgelezen mogelijkheid, aangezien zijn inzet naast het doel verdween i.p.v. in het doel. Van achter de omheining gezien was het niet zo moeilijk om de bal er wel in te schieten. Maar het spreekwoord luidt altijd nog: De beste stuurlui staan aan wal.

Het is rust, tijd om even te wikken en te wegen. ATC moet niet denken dat ze zo maar van Gramsbergen gewonnen hebben. Zelf spelen ze niet top en de tegenstander van vandaag is niets minder dan de andere ploegen in de bovenste helft van deze 2e klasse. Fysiek en conditioneel zijn ze sterk, met ook in dit team veel lengte achterin. In de eerste vijf minuten van de tweede helft gebeurt er niets. Maar dan krijgt linkerspits Xaver Slot de bal in het strafschopgebied aangespeeld en met een droge schuiver laat hij het net bollen: 1-1.

In de 58ste minuut trekt ATC weer eens ten aanval en op 21 meter van het doel wordt Ebi onreglementair gestopt. De vrije bal wordt door Florian keihard op doel geschoten maar doelman Kosters heeft zijn antwoord klaar en maakt de inzet onschadelijk. Een bal in de ruimte wordt Gramsbergen speler David Houtman fataal door er achteraan te sprinten. Hij grijpt direct naar zijn hamstring en het is helaas ‘game over’ voor hem. Het spel wordt er vervolgens niet beter op. Werkvoetbal, rommelig, veel lange ballen die vaak ook nog niet aankomen. In de 69ste minuut moet de doelpuntenmaker van Gramsbergen van het veld af na een forse tackle op de bal van Mervin Jansman. Vanwege commentaar op de leiding ontvangt Ruben Meijerink ook nog de gele prent.

In minuut 79 gaat het er over en weer even stevig aan toe. Zowel Lucas Selfhout alsook Quint lopen te hinkepinken. Maar de kaarten blijven bij de scheids in de pocket. Gramsbergen ruikt bloed en gaat er helemaal voor. Een onverwachts schot van afstand op het ATC doel gaat rakelings over. Even later volgt er weer een afstandsschot, deze keer gaat ie naast het doel van David. ATC heeft het uitermate moeilijk en vergeet jammer genoeg zelf te voetballen. Wel krijgt het in de laatste minuten van de wedstrijd nog enkele hoekschoppen te nemen maar het brengt geen wijziging in de stand meer te weeg. Eindstand 1-1.

Conclusie: in deze klasse word je niet zo maar even kampioen. De eerste acht clubs zijn allemaal aan elkaar gewaagd. De vorm van de dag is belangrijk en die was er vandaag jammer genoeg niet. Maar er is nog helemaal niets verloren.

Nu goed voorbereiden naar aanstaande zaterdag want dan gaan we op bezoek bij koploper Vroomshoopse Boys. Aanvang 15.00 uur.