ATC '65 veel te sterk voor Rigtersbleek.

24 maart 2024 15:15

René Korf

ATC heeft zich opnieuw op een eenvoudige wijze ontdaan van Rigtersbleek. Nadat de heenwedstrijd al een ruime zege opleverde, deed ATC er nu nog een schepje bovenop. Bij 7-0 bleef de teller steken. ATC deed dus opnieuw goede zaken voor het doelsaldo, iets wat aan het eind van de rit nog wel eens belangrijk kan worden.

ATC opende de wedstrijd fel. De druk zat er meteen goed op en Rigtersbleek had het lastig. Toch was de eerste grote kans voor de Enschedeërs. Een uittrap van de doelman kwam bij linksbuiten Issy Wevers, die zich ontdeed van Michernaldi Martina en zo richting het ATC-doel kon. Doelman David Arun gooide zich goed voor de voeten van Wevers, waardoor dit voor Rigtersbleek niet meer dan een hoekschop opleverde. ATC was even later dicht bij een treffer toen een verdediger de bal wat kort terugspeelde. Ebi Willemsen leek de bal te onderscheppen, maar doelman Nick Louwman was net iets sneller. Hij schoot tegen Ebi op, waarna de bal voor de voeten rolde van Pascal van Bel. Van de kant leek het doel leeg, maar de grote teen van de doelman wist onheil te voorkomen.

Na nog twee kleine mogelijkheden voor Rigtersbleek sloeg ATC na een kwartier toe. Stefano Ham stuurde Boudewijn Barendse diep. Deze ontdeed zich handig van een tegenstander en speelde Ebi aan. Deze kapte zijn man uit en met zijn chocoladebeen schoot hij rustig binnen: 1-0. Nauwelijks een minuut later leek Ebi de wedstrijd al te beslissen, maar dit feest ging niet door, omdat Ebi centimeters buitenspel liep. Mervin Jansman was ook dichtbij toen hij de zestien indook. Vlak voor hij gevaarlijk kon worden, werkte een verdediger weg. Via de billen van Mervin belandde de bal tegen de paal. ATC leek door te willen drukken en een volgende kans liet niet lang op zich wachten. Na een goede actie van Max Vasterink weet de doelman te redden. In de rebound van Lucas Selfhout bleef de doelman opnieuw de baas. In de 32e minuut viel de tweede treffer toch. Na een lange aanval kreeg Florian Boitelle op links de bal aangespeeld. Zijn strakke voorzet kwam bij Max, die knap wegdraaide bij zijn tegenstander en met links in de verre hoek doel trof: 2-0.

ATC leek aan te voelen dat men de wedstrijd voor rust al in het slot kon gooien. Het tempo werd even opgevoerd en het resultaat was er ook snel. Op links kwam Florian door. Zijn voorzet bereikte Michernaldi. Zijn schot kwam via de doelman en de paal voor de voeten van Ebi, die zijn tweede van de middag hoog in het dak van het doel schoot: 3-0. En het werd nog mooier. Vlak voor rust zagen we een prima actie van Max. Bij zijn voorzet leek het dat er een handsbal gemaakt werd. Max bleef zelfs even staan, Boudewijn ging gelukkig wel door en speelde Max aan die de bal onder de doelman door in het net schoof: 4-0. Hiermee werd ook de rust bereikt.

De wedstrijd was hiermee wel gespeeld. De weerstand van Rigtersbleek was gebroken. De Enschedeërs, waar men door een schorsing en blessures al flink had moeten puzzelen, geloofden het wel. ATC ging door met het creëren van kansen, maar doelpunten leverde dit voorlopig niet op. Pascal en Stan ten Dam zochten het doel te hoog. Boudewijn was er het dichtste bij. Een naar het doel toe draaiende voorzet van Ebi werd van dichtbij door Boudewijn ingekopt, maar doelman Louwman wist opnieuw te redden.
Nadat Stan al snel in de tweede helft was ingevallen, werden na een uur ook Bas Peters, Koen Beuting en Daniël Proost ook ingebracht. Spelers met kleine pijntjes kon men rust geven. Wat een weelde. En het mooie was dat het spelniveau geen moment veranderde. De nieuwkomers draaiden moeiteloos mee. Dat is het voordeel van een grote en kwalitatief sterke groep.
Voor een volgend doelpunt moesten we wachten tot de 70e minuut. Florian speelde Boudewijn net buiten de zestien aan. Deze liep vervolgens de zestien in alsof er geen tegenstanders waren en passeerde simpel de doelman: 5-0. De zesde treffer liet niet lang op zich wachten. Op links kwam Mervin door. Vanaf de achterlijn gaf hij een strakke voorzet. Boudewijn kwam handig voor zijn man en tikte simpel de 6-0 binnen. Het slotakkoord was voor Florian. Aan de rechterkant kreeg ATC een vrije trap. Waar iedereen aan een voorzet dacht, draaide Florian hem heerlijk bij de tweede paal in de kruising: 7-0.

De prima fluitende scheidsrechter de Graaf vond het na 90 minuten wel goed. Een flinke bui leek in aantocht en zijn eindsignaal kwam als geroepen voor het publiek, dat snel naar binnen kon. ATC consolideerde met deze overwinning zijn koppositie. Vorige week was er nog wat gemor over het vertoonde spel. Deze wedstrijd liet ATC zien bij vlagen toch een hoog niveau aan te kunnen tikken.

Nieuwleusen bleef door een overwinning op gelijke hoogte. Er is nu ineens een gat van vier punten met Vroomshoopse Boys en zeven met Oranje Nassau. Het is nog wat vroeg, maar de strijd om de titel lijkt zich hierdoor toe te spitsen op ATC en Nieuwleusen. Nog zeven wedstrijden zijn er te spelen. Vanwege Pasen ligt de competitie nu een weekend stil. Op 6 april mag ATC op bezoek bij Dieren.