J. (Joshua) Kuipers

Doelpuntenmakers: Scholten, Peters

Opstelling: Ensink; Van Stein Callenfels, Peters, v/d Brug, Martina; Keuler (85' Gigengack), Peters, Scholten; Krake, Lubberink, Coban (56' Hamdaoui)

Verslag:

In Deventer begon om 14.00 uur de strijd tussen Schalkhaar 1 en ATC'65 1. Ondanks een harde wind slaagden de Hengeloërs erin om in de 1e helft bij vlagen goed voetbal op de mat te leggen. De ploeg had meestal de juiste oplossing, de strategie werd uitstekend uitgevoerd en de gasten domineerden de spelers van Schalkhaar ook op agressiviteit. Het initiatief werd uitgedrukt in de openingstreffer van Scholten, die op aangeven van Krake de bal in het net werkte, 0-1. Ondanks dat ATC'65 niets weggaf, kwam Schalkhaar toch op gelijke hoogte vanuit een hoekschop die onvoldoende verdedigd werd. Hiermee een jammerlijke 1-1 ruststand.

De tweede helft was een heel stuk rommeliger. Veel omschakelmomenten in korte tijd doordat beide ploegen, en met name de gasten, moeite hadden de bal in bezit te houden. Het was ATC'65 dat via een loepzuiver afstandschot van Peters op een hernieuwde voorsprong kwam, 1-2. Kansen op 1-3, met daarbij veel buitenspelmomenten, volgden. Echter bleef de marge minimaal, waardoor Schalkhaar in de laatste 25 minuten (wat ook de sterke fase van de thuisploeg was) weer op 2-2 kwam. Hier bleef het bij, waardoor de punten werden verdeeld. Vervelend is het uitvallen van Coban. We hopen dat het meevalt.