Enter was een maatje te groot! - ATC'65

Enter was een maatje te groot!

Enter was een maatje te groot!

ST: Enter/Enter Vooruit MO11-1

7 - 1

ATC'65 MO11-1

55'
Nienke Aanstoot (afstandschot)

Competitie

1e klasse Zwaluwen Jeugd (1e fase) 02

Datum

8 oktober 2022 10:30

Accommodatie

Sportpark De Werf
Sportlaan 2
7468GA
ENTER
tel. 0547-381663

Zaterdag 8 oktober was onze laatste wedstrijd in de 1ste periode van het 4-fasenmodel **. De eerste fase was zwaar voor de ATC’65 MO-11 nieuwe lichting meiden met leeftijden van 8 tot en met 10. Ook is er geen tweedejaars speelster die ons team op sleeptouw neemt. Dus learning by doing is het motto! Genieten, inzet tonen en verbeteren. Deze slogan geldt ook voor de uitwedstrijd vandaag tegen Enter Vooruit/sv Enter MO-11. Dit is een samenwerking tussen EV en SV Enter. Goed initatief voor het meidenvoetbal in Enter. Top!

ST: Enter/Enter Vooruit MO11-1De wedstrijd begon om 10:30 en de meiden van ATC waren sterk in de opbouw. Helaas zag je direct dat Enter Vooruit/sv Enter al veel langer samen speelde. De bal ging snel van voet tot voet en ruimtes werden goed benut. In de eerste helft vielen er 5 goals voor Enter Vooruit/sv Enter en daarmee was er niks aan de hand. Zoals elke week zie ik als coach en trainer de meiden beter en beter worden. Ook veldbezetting en de conditie zie je verbeteren, dus klasse. We zijn immers nog net klaar met de 1ste fase van het seizoen 2022/2023 dus genoeg ervaring opdoen en werken aan jezelf en het teambelang.

60 minuten lang hebben de meiden goed samengespeeld en weining directe kansen weggegeven. Wel waren er nog teveel individuele foutjes waardoor de tegenstander 1 op 1 kwam te staan met onze superkeeper. Hanna redde wederom veel en de reflexen zijn weer abnormaal goed. Gelukkig was er een opbouw van ATC’65 waarbij vanaf het middenveld werd opgebouwd door 3 speelster. De brede pass was precies op maat waardoor Nienke Aanstoot vrij kwam te staan en vanaf 10 meter de bal tegen de touwen knalde. De Opa en Oma van Nienke, uit Enter!, waren supporter en genoten mee in het FEEST! In het 4e kwart hebben wij veel kansen gehad maar de bal wilde er niet. Eindstand 7-1.

Belangrijk om te vertellen is het goede ontvangst op de club Enter Vooruit/sv Enter. Van het welkomstwoord met koffiebonnen! tot de ranja voor de meiden. Alles werd zonder vragen geregeld. Top!

** Het 4-fasenmode is gebaseerd op het voetballende kind en hoe hij/zij optimaal plezier beleeft aan het voetballen in een veilige omgeving en hoe hij/zij zich daarbinnen ontwikkelt. De belevingswereld van de pupillen en hun ambities en drijfveren om te voetballen zijn het uitgangspunt voor de inrichting van dit voetbalaanbod. ​Eén van de grote voordelen van dit model is de mogelijkheid om pupillenteams sneller te herindelen, mits noodzakelijk. Hierdoor komen er veel minder grote scores voor en worden er meer wedstrijden gespeeld waarbij de krachtsverhouding tussen teams in balans is. Dit laatste leidt tot meer plezier bij de kinderen, en zorgt er uiteindelijk voor dat kinderen langer blijven voetballen.

atc-mo-11-sventermo11.jpg

Foto onder! Na het verlies van deze week is onderstaande foto een overzicht van de definitieve ranglijst na fase 1 in het nieuwe fasen model. Dit betekent dat wij, hopelijk, een niveau of twee gaan zakken in competitie en tegenstanders krijgen die ongeveer gelijk zijn aan ons team. Uitschieters prima maar dit is lastig voetballen. We gaan duimen draaien en ondanks de zware eerste fase was het wel genieten op het veld.

Fase1-eindstand-atcmo11.jpg
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!