Kan ATC ’65 koploper NEO pijn doen?

30 april 2022 11:45

Randell Schwab

Na een perfect paasweekend met twee overwinningen tegen plaatsgenoten BWO en Achilles ’12 was de blik van ATC weer omhoog gericht. Nog een goed resultaat tegen hekkensluiter Vogido zou de afstand naar de nacompetitieplek al op zes punten brengen. Het zou toch niet zo zijn, dat Vogido opnieuw die bananenschil voor ATC zou worden. Maar helaas, na de nederlaag in het najaar, leverde de confrontatie nu slechts een schamel puntje op. Die uitslag was nog terecht ook.

Daar waar de energie er in de beide derby’s van afspatte, kwam ATC nu maar niet op gang. De verwachtingen waren toch dat ATC dit varkentje wel even zou wassen. Toen Vogido in de tweede helft op 2-0 kwam, ook al twee keer het houtwerk had geraakt en Niels nog een aantal reddingen had moeten verrichten, zag het er zeer donker uit voor ATC. Vanuit het niets kantelde de wedstrijd toch na tien minuten in de tweede helft. Een koddig misverstand tussen het centrale duo en de doelman van de Enschedeërs, zorgde voor een buitenkansje voor Florian: 2-1. En ineens was het geloof er weer en werd Vogido helemaal weggedrukt. Kansen waren er te over, maar de gelijkmaker viel nog niet. In de 70e minuut werd Ebi Willemse als invaller gebracht en deze stond koud 20 seconden in het veld of hij bracht ATC al naast Vogido. Het leek toen even: erop en erover, maar Vogido capituleerde niet. Sterker nog, ze kwamen nogmaals op voorsprong, maar Ebi zorgde al weer snel voor de 3-3 eindstand.

Deze zondag komt koploper NEO op bezoek. De ploeg van trainer Michel Steggink staat al vrijwel het hele seizoen aan kop en leek onbedreigd op het kampioenschap af te gaan. Een mindere periode van drie wedstrijden zorgde ervoor dat Bon. Boys de kop overnam. Tot afgelopen weekend, want ook Bon. Boys morste punten. De ploegen staan nu weer samen op kop, waarbij NEO het betere doelsaldo heeft. Op afstand, en die geluiden hoor je ook op andere velden, lijkt mij dat NEO toch de beste papieren heeft: een goede en fitte ploeg met veel scorend vermogen.

Dan zullen ze zondag wel eerst met ATC moeten afrekenen. Over de motivatie van de ploeg van Rene Remie maak ik me zondag geen zorgen. ATC zal gebrand zijn op een goed resultaat. In Borne gaf men al uitstekend partij met een flink aantal grote kansen, maar het gebrek aan scorend vermogen brak de ploeg toen op. Toen NEO eenmaal op voorsprong kwam, bouwden zij moeiteloos uit naar een goede overwinning. ATC scoorde in de laatste vier wedstrijden telkens drie keer. Met het scorende vermogen lijkt het dus op de goede weg te zijn. Helpt het ATC aan een goed resultaat tegen koploper NEO?

Bron: René Korf