ATC ’65 wint van Leones en ontvangt nu Bekkerveld

9 juni 2023 15:00

Randell Schwab

ATC wist ook de tweede wedstrijd van de nacompetitie in winst om te zetten. Zonder echt in de problemen te komen boekte de ploeg een 3-1 overwinning op Leones, dat daarmee gedegradeerd is naar de tweede klasse. Zondag wacht nu Bekkerveld uit Heerlen in wat je de halve finale kunt noemen.

De wedstrijd tegen Leones begon met een fel jagende ploeg uit Beneden Leeuwen. Aan de kant dachten we dat de weerstand vandaag wel eens groter kon zijn dan in de wedstrijd tegen VVG. Al snel bleek het met die weerstand wel mee te vallen. Leones, of eigenlijk de doelman van die ploeg, schoot zichzelf al snel flink in de voet, door in de opbouw de bal zo in de voeten van Florian Boitelle te schuiven. Met grote dank pakte Florian dit cadeau uit en schoot de bal in het verlaten doel: 1-0. Diezelfde doelman herhaalde zijn stunt vlak daarna nog eens, maar nu wist Florian er niets mee te doen. ATC combineerde er lustig op los en creëerde zo de ene na de andere mogelijkheid. Bij schoten van Koen Beuting (twee keer) en Ebi Willemsen deed de doelman nu wel waarvoor hij in het doel stond, namelijk ballen tegenhouden.

Het was wachten op een tweede treffer en die kwam er dan ook in de 36e minuut. Bas Geessink zette met een fraaie pass Ebi aan het werk, die vervolgens Florian bereikte. Het schot van Florian werd nog gestopt, maar in de rebound weet Ebi het net wel te vinden: 2-0. Pas na dit doelpunt werd Leones voor het eerst ook gevaarlijk, maar bij een scrimmage wisten de ATC-verdedigers het hoofd koel te houden.

De rust gaat in met een 2-0 voorsprong: dik verdiend en het had misschien wel een iets grotere voorsprong mogen zijn. Na rust was ATC al snel bijna bij een volgend doelpunt, maar het schot van Florian werd van de lijn gehaald. Leones probeerde nog wel even aan te zetten, maar tot kansen leidde dit niet. Al snel doofde het vlammetje bij de geelhemden. ATC maakte in de 71e minuut dan eindelijk de derde treffer. Na een snelle counter schoof Ebi de bal in de voeten van Florian, die met een heerlijk schot in de kruising doel treft: 3-0. De wedstrijd leek gespeeld. Deze had helemaal gespeeld moeten zijn toen Max Vasterink alleen op het doel afging, maar Max schoot de bal centimeters naast.

Uit het niets en eigenlijk uit de eerste kans van Leones, wist Tom Bello te scoren: 3-1. Nog tien minuten waren er te spelen. Leones probeerde het nog een keer, maar de grootste kansen waren ook in die fase voor ATC. Eerst herhaalde de doelman zijn truc uit de eerste helft nog eens. Van dichtbij schoot hij tegen Ebi aan, waarna de bal net naast het doel ging. Een poging van Gilian Wilms ging via het been van diezelfde doelman tegen de paal. In blessuretijd viel bij een corner van Leones nog een bal boven op de lat boven Niels Ensink, maar echt gevaarlijk werd het niet meer.

Twee dagen mogen de mannen van trainer Job ten Thije bijkomen en dan staat al weer een volgende wedstrijd op het programma. Zondag komt Bekkerveld uit Heerlen naar Hengelo. Gelukkig mag ATC weer thuis spelen. Dat scheelt toch snel zo’n 500 kilometer heen en terug. Bekkerveld is nog net in de tweede wereldoorlog opgericht. De naam komt van de gelijknamige wijk in Heerlen. Al zo’n twintig jaar is de club een vertrouwd gezicht in de tweede, vaak ook eerste klasse en zelfs een eenmalig uitstapje naar de hoofdklasse (nu 4e divisie).Voor ATC is dit natuurlijk een volslagen onbekende tegenstander. Uit de media valt te halen, dat Bekkerveld een makkelijk voetballende ploeg is met vaardige spelers. Wellicht kan een telefoontje naar onze vrienden in Albergen nog wat informatie opleveren. In hun wedstrijd donderdag wisten de Limburgers twee keer identiek te scoren uit een directe vrije trap. Dat lijkt dus een wapen.

Wie voor sommigen niet onbekend zal zijn, is de trainer van Bekkerveld. Dick Voorn, ook wel bekend als Coocky Voorn, is al aan zijn negende seizoen als trainer bezig. Naar verluidt heeft hij zelfs al weer bijgetekend voor twee jaar. Elf jaar, zo lang houdt een gemiddelde selectiespeler het niet eens vol. Dick Voorn is in de voetballerij vooral bekend als de assistent van Bert van Marwijk. Samen stonden ze aan het roer bij Fortuna, Borussia Dortmund, Feyenoord en natuurlijk het Nederlands Elftal.

We kijken uit naar een spannende halve finale tussen twee voetballende ploegen. De winnaar van zondag speelt op zondag 18 juni de finale op neutraal terrein tegen de winnaar van v.v. Schaesberg tegen SHH uit Herten, beide ook clubs uit Limburg.

Ondanks de concurrentie van FC Twente hopen wij u zondag toch te mogen zien op sportpark Slangenbeek. Denkt u wel aan de zonnebrandcrème

Bron: Van onze sportverslaggever