Kan ATC ’65 aansluiting houden?

13 oktober 2022 8:45

Randell Schwab

ATC heeft afgelopen zondag goede zaken gedaan. In de uitwedstrijd tegen Lemelerveld werden de punten meegenomen en toen na afloop de uitslagen binnendruppelden, vonden de mannen van trainer Rene Remie zich ineens terug op de tweede plaats. Weliswaar een gedeelde tweede plaats en nog steeds na slechts drie wedstrijden, maar toch. Je kunt de punten maar beter hebben.

De wedstrijd in Lemelerveld werd relatief eenvoudig gewonnen. De eerste kans was binnen een minuut nog voor de thuisploeg, maar daarna nam ATC het heft stevig in handen en al snel kwamen ook de eerste kansen. Halverwege de eerste helft stond het al 0-2, door twee doelpunten van Ebi Willemsen. Een hogere score bij rust was mogelijk geweest, maar de doelman van de thuisploeg was deze middag een flinke sta-in-de-weg.

In de tweede helft bracht Lemelerveld hun sterke spits in en voerde daarmee de druk ook op, maar verder dan een afgekeurde treffer kwamen de Sallanders niet. Halverwege de tweede helft nam ATC het initiatief weer over en haalde zonder al te veel moeite het eindsignaal. Een verdiende overwinning, waarbij vooral opviel dat er veel meer energie in de wedstrijd werd gelegd, zeker als je dit vergelijkt met de eerste wedstrijd tegen Reutum.

Zondag wacht ons weer een wedstrijd met een grote onbekende: Witkampers uit het Gelderse Laren. Witkampers komt voor het eerst in haar geschiedenis uit in de tweede klasse. Vorig jaar werd dat resultaat bereikt door promotie via de nacompetitie. De kennismaking met de tweede klasse werd niet gelijk een groot succes. Twee flinke nederlagen tegen Bon. Boys (4-0) en de Tukkers (5-0) lieten een valse start zien. Tegelijk kun je aan deze nederlagen ook niet al te veel waarde hechten, want mijn inschatting is dat zowel Bon. Boys als de Tukkers bovenin mee blijven draaien. Gelukkig voor de Larense ploeg leverde de derde wedstrijd tegen SDC wel een kleine overwinning op: 1-0. Vermeld mag ook nog worden dat in de beker de sterke eersteklasser Voorwaarts Twello op een gelijkspel werd gehouden.

Van onderschatting mag dus zondag geen sprake zijn, maar met de opgaande lijn in de laatste twee wedstrijden in gedachten zijn er voor ATC zeker mogelijkheden. Mogelijkheden om de aansluiting te houden, maar ook mogelijkheden om het zelfvertrouwen een verdere boost te geven. Dat laatste zou fijn zijn, want in deze weken wordt voorzichtig duidelijk welke richting het seizoen op zal gaan. Een seizoen van beven of een seizoen van hopen. Ik hou het voorlopig maar op het laatste. Denken de mannen van het eerste hier ook zo over? Zondag tegen vieren weten we meer.

Bron: Van onze sportverslaggever