ATC ’65: het blijft spannend!

24 maart 2023 9:15

Randell Schwab

ATC kende weer een goede zondag. Concurrent de Tukkers werd met lege handen naar huis gestuurd, hoewel het daar heel lang niet naar uitzag. ATC begon nog goed en na twintig minuten leek er geen kou aan de lucht. ATC stond op dat moment met 2-0 voor. Vanaf dat moment nam de Tukkers de wedstrijd over. ATC werd teruggedrukt en kwam niet meer aan voetballen toe. Dat duurde wel tot een kwartier voor tijd. De Albergenaren hadden de achterstand inmiddels meer dan verdiend omgezet in een 2-3 voorsprong. Aan de kant gaf niemand meer wat voor de kansen van ATC. Zo’n kwartier voor tijd kreeg de Tukkers het conditioneel echter wat zwaarder en ineens kreeg ATC de druk er weer op. Dat resulteerde al snel in de gelijkmaker.

Nu gaf ATC gas en een daverende knal van Boudewijn Barendse op de onderkant van de lat had al de voorsprong kunnen opleveren. Die voorsprong kwam er toch nog in blessuretijd. Mart Jansen scoorde zijn derde doelpunt van die middag.

Verdiend: zeker niet. Lekker: zeker wel!

In de stand blijft het onverminderd reuze spannend. Dat geldt voor bovenin, maar zeker ook onderin. Alleen wordt de achterstand van SDC wel steeds zorgelijker. Acht punten op de nacompetitieplek en zelfs 12 punten op een veilige plek. En dat met acht speelrondes te gaan. Datzelfde SDC is komend weekend de tegenstander van ATC. ATC gaat al op zaterdagavond (18.00 uur) op bezoek in Denekamp.

Appeltje, eitje, zou je zeggen, maar zo zie ik dat niet. Misschien berusten de mannen van trainer Philip Agteres wel in hun situatie, maar ze proberen hun huid toch iedere wedstrijd weer duur te verkopen. Slechts in de uitwedstrijden bij Bon. Boys (3-0) en ATC (4-0) werden wat ruimere nederlagen geleden, maar veel vaker was het net niet. In de verslagen van SDC lees je ook regelmatig, dat het in blessuretijd fout gaat. Het is ook opvallend dat SDC buiten Denekamp nog maar één punt gepakt heeft. Thuis, in Denekamp, is het beeld echter heel anders. Een totaal van elf punten is niet om over naar huis te schrijven, maar tien van die elf punten zijn wel op hun eigen sportpark gepakt. Laat dit een waarschuwing voor de ATC-ers zijn.

Bij ATC stroomt de ziekenboeg langzaam leeg. Alleen Ebi Willemsen zal nog wel even uit de running zijn, maar de andere geblesseerden zijn ondertussen allemaal weer inzetbaar. Dat is wel prettig in deze laatste en beslissende fase van het seizoen. Wat gaat het seizoen ons brengen? We gaan het zien. Maar zoals al gezegd: spannend gaat het zeker worden.

En nogmaals: SDC – ATC wordt al zaterdag om 18.00 uur gespeeld.

Bron: Van onze sportverslaggever